Lexikon

1-143959477 

ALKYLPOLYGLUCOSIDE C8-C14 ( APG ): je neiontová vysoce účinná povrchově aktivní látka vyrobená z obnovitelných surovin. Nabízí vynikající čistící schopnost, vysokou alkalickou stabilitu a vynikající ekotoxicitu. Může být široce používán v detergentech pro osobní péči a domácnostech, jako je šampon, mycí prostředek, univerzální čisticí prostředky, mycí prostředek na mytí nádobí, prací detergent a ruční dezinfekční prostředek. Je to nová generace zelených povrchově aktivních látek. Má vynikající smáčivé vlastnosti, nízké povrchové napětí. Vyznačuje se nízkou toxicitou a nízkou dráždivostí. Je snadno biologicky odbouratelný a má bohatou a stabilní pěnu. Tuto složku najdete ve výrobcích značky SONETT.

ALOE BARBANDENSIS EXTRACT:  extrakt z aloe vera, vyrábí se ze šťavnatých listů aloe barbadensis. Zlepšuje hojení ran a zánět kůže. Je velmi bohatý na mukopolysacharidy, alantoin, vitamíny (A, C a E), minerály, aminokyseliny a enzymy. Účinkuje protizánětlivě a antibakteriálně, takže je velmi užitečná při léčbě akné. Zlepšuje tón pleti a snižuje jizvy způsobené černými tečkami nebo spálením pokožky. Je to velmi účinný zvlhčovač, který udržuje přirozenou rovnováhu pH a vlhkost pokožky. Jeho vysoký obsah allantoinu mu dodává regenerační vlastnosti, protože podporuje epitelizaci, stimuluje a posiluje vlákna kolagenu, čímž zpomaluje stárnutí kůže, snižuje vrásky a zabraňuje vzniku nových. 

BUTYROSPERMUM PARKII (SHEA) BUTTER: bambucké máslo získávané ze stromu Máslovníku afrického. Má blahodárné účinky na pleť a UV faktor 4. Je ideální pro všechny tipy pleti ale zejména pro suchou pokožku, uzamyká v ní vlhkost, regeneruje popraskanou kůži. Zpomaluje vzniku vrásek. Má také protizánětlivé účinky. Čisté nerafinované bambucké máslo lze používat také v kuchyni. Bambucké máslo nalznete v kosmetice Olivia Natural, Purity vision.

CAPRAE LAC: kozí mléko. Používá se jako přísada, která obnovuje pokožku do ultra citlivých a kojeneckých mýdel. Mění pleť na sametovou a hedvábně jemnou. To je způsobeno více než 70 nenasycenými mastnými kyselinami a minerálním obsahem v kozím mléku. Alfa-hydroxykyseliny (např. kyselina mléčná) jemně pomáhají odstraňovat odumřelé kožní buňky z povrchu kůže. Tuto složku najdete ve výrobcích značky Olivia Natural.

CALENDULA OFFICINALIS FLOWER:  měsíček lékařský. Má protizánětlivý a dezinfekční účinek. Stimuluje produkci kolagenu pokožky a má účinky proti stárnutí. Snižuje škodlivé účinky oxidačního stresu, UV záření a kontaminaci životního prostředí. Je vynikající v péče o ekzém, popáleniny, bodnutí, otoky, svědění. Naleznete v kosmetice Weleda, Olivia Natural.

CAPRYLYL/CAPRYL WHEAT BRAN/STRAW GLYCOSIDES: povrchově aktivní látka, přírodní stabilizátor, získávaný z pšeničných otrub. Funguje jako emulgátor, šetrně čistí nečistoty. 

CERA ALBA: včelí vosk. Je produktem voskových žláz umístěných na bříšku včel. Je výbornou ingrediencí do přírodní kosmetiky. Z 85% je to směs kyseliny cerotinové a myricinu, která je podobná tukům, ale neobsahuje glycerin. Má konzervační účinky, je protizánětlivý a protialergický, nezabraňuje pokožce dýchat. 

CITRAL: látka vyskytující se přirozeně v citrusech, jako esenciální olej. Přidává se také pro vonící efekt. Citlivé osoby, můžou reagovat podrážděním kůže, nebo alergií. Má silné antimikrobiální účinky. Není toxická, karcinogenní, či teratogenní. Ve výrobcích na našich stránkách, se vyskytuje jako přírodní složka esenciálních olejů.

CITRONELLOL: látka vyskytující se přirozeně například v citrusech, v růžovém oleji, v santalovém dřevu, jako esenciální olej. Přidává se také pro vonící efekt do kosmetiky, ale také se používá v potravinářství. Citlivé osoby, můžou reagovat podrážděním kůže, nebo alergií. Může se vyrábět synteticky. Ve výrobcích na našich stránkách, se vyskytuje pouze jako přírodní složka esenciálních olejů.

COCOS NUCIFERA (COCONUT) OIL: kokosový olej, nazývaný také Cocos Nucifera (kokosový olej). Přírodní složka v kosmetice. Tuto složku najdete ve výrobcích značky Purity vision.

CYMBOPOGON MARTINII PALMAROSA OIL: esenciální olej, získávaný z rostliny Cymbopoon martinii. Je také známý pod obecným názvem palmarosa ( palmová růže ), protože voní sladce  jako růže. Esenciální olej obsahuje chemickou sloučeninu geraniol, je ceněn nejen pro svou vůni ale pro řadu tradičních léčebných a domácích použití. Je účinným odpuzovačem hmyzu. Má antiseptické, antivirové, baktericidní a hydratační účinky.

DECYL GLUCOSIDE: cukrová pěna, rostlinného původu. Šetrně čistí pokožku i vlasy, má pěnivý efekt, využívá se hojně v šampónech a sprchových gelech. 

EUGENOL: látka, která se přirozeně vyskytuje v silicích mnoha rostlin. Nejčastěji v esenciálním oleji z hřebíčku. Má silné antimikrobiální, antimykotické, antioxidační účinky. Citlivé osoby, můžou reagovat podrážděním kůže, nebo alergií. Může se vyrábět synteticky. Nedoporučuje se v těhotenství a v období kojení. Ve výrobcích na našich stránkách, se vyskytuje pouze jako přírodní složka esenciálních olejů.

EUKALYPTUS GLOBULUS LEAF OIL: eukalyptový olej, rostlinný materiál získaný ze sušených listů eukalyptu. Naleznete v kosmetice značky Olivia Natural.

FEL TAURI SICCUM: sušená hovězí žluč, velice účinná k odstraňování odolných skvrn. Funguje efektivně i na jemné tkaniny, jako hedvábí, vlna. Tuto složku najdete ve výrobcích značky SONETT.

FUSEL WHEAT BRAN/STRAW GLYCOSIDES: povrchově aktivní látka, přírodní stabilizátor, získávaný z pšeničných otrub. Funguje jako emulgátor, šetrně čistí nečistoty. 

GLYCERIN: přirozeně se vyskytuje v kůži a je součástí všech živočišných a rostlinných tuků a olejů. Používá se v kosmetice za účelem vonného efektu, jako kondicionér zvlhčuje vlasy, zlepšuje jejich rozčesávání. Chrání poškozenou, nebo nechráněnou pokožku před škodlivými, nebo nepříjemnými podněty. 

GLYCERYL CAPRILATE: přírodní konzervant, který je dobře snášen i velmi citlivou pokožkou. Je také změkčovadlo, díky kterému se krém dobře roztírá. Dodává pleti jemný vzhled. 

HELICHRYSUM ITALICUM FLOWER WATER: hydrolát - voda ze slaměnky. Přírodní produkt bez konzervantů. Má antiseptické účinky, zklidňuje zarudnutí a příznaky podobné při ekzému, jako je svědění a zarudnutí. Je antioxidační, regenerační. 

HELIANTHUS ANNUUS SEED OIL: slunečnicový olej, přírodní složka. Aby nebyl znečištěn průmyslovým hnojivem, musí byt z kontrolovaného ekologického zemědělství. Naleznete ve výrobcích značky Weleda.

HYDROXID DRÁSELNÝ ( POTASSIUM HYDROXIDE): KOH: 

HYDROXID SODNÝ: NaOH: chemická látka, která je nutná k výrobě mýdla. Ve výsledném mýdle se však nenachází.

ILLITE (YELLOW CLAY):  přírodní látka, minerální žlutý jíl. Je účinný při vstřebávání oleje a nečistot z kůže. Velice vhodný pro normální, ale hlavně pro  mastnou pleť. Čistí a stahuje póry, regeneruje a revitalizuje pokožku. Používá se i jako přírodní barvivo.

KAOLINITE ROSE CLAY:  francouzská růžová hlína, také známá jako růžový kaolin, je nejmírnější ze všech jílových hlín. Jemně čistí a odlupuje pokožku a zároveň zlepšuje cirkulaci pro zdravější záři. Přírodní složka. 

LEVINÁT SODNÝ: povrchově aktivní látka, která čistí vlasy, kůži tím, že pomáhá smíchat vodu s olejem a špínou tak, aby mohly být opláchnuty.         

LIMONENE: se běžně používá v kosmetických výrobcích za účelem vonného efektu. Má charakteristickou vůni citrusů nebo borovice. Má protizánětlivé a antimikrobiální účinky. Má také hojivé účinky na kůži, ale u velmi citlivých jedinců, může způsobit alergickou reakci.  

LINALOOL: je to rostlinný alkohol, přirozeně se vyskytující v mnoha rostlinách. V kosmetice má za účel vonného efektu. Voní výrazně květinově. Má protizánětlvé, antidepresivní účinky. Pro citlivé osoby může být potencionálním alergenem. Jako alergen vzniká při oxidaci. 

MATRICARIA CHAMOMILLA EXTRACT: extrakt z heřmánku pravého. Heřmánek pravý, také heřmánek lékařský se hojně využívá v kosmetice, v homeopatii, aromaterapii a samozřejmě v léčitelství. Pomáhá při hojení ran, popálenin a omrzlin. Přírodní produkt, najdete ve výrobcích značky Weleda.

MELALEUCA ALTERNIFOLIA LEAF: tea tree oil - čajovníkový olej. Má dezinfekční a protizánětlivý účinek, proto je vhodný používat na pokožku s akné, ale také jako složka v deodorantech. Snižuje zápach a tvorbu baktérií. Je také výborný antioxidant. Tuto složku naleznete v kosmetice Olivia Natural.

MELISSA OFFICINALIS EXRACT: extrakt z meduňky lékařské.

NEROLI FLOWER WATER: hydrolát - voda z pomerančového květu. Osvěžuje obličej, stimuluje oběh. Má tonizující a hydratační účinek. Její aroma uklidňuje, ale nezpůsobuje ospalost. Přírodní produkt.

OLEA EUROPAEA (OLIVE) FRUIT OIL: ovocný a jedlý olivový olej získávaný ze stromu Olea Europaea. Přírodní složka v kosmetice. Tuto složku najdete ve výrobcích značky Olivia Natural.

OPUNTIA FICUS INDCA SEED OIL: opunciový olej. Získává se ze semen plodů kaktusu opuncie, které obsahují pouze 5 % oleje. Z 800 kg ručně sbíraných zralých plodů se získá 25 kg semínek, ze kterých se vylisuje pouze 1 litr oleje. Opuncie roste v čisté přírodě v poušti, kde si zachovává svoji původní sílu a vitalitu. Opunciový olej je úžasný a účinný proti tvorbě vrásek. Má jedinečné vlastnosti, které získává díky vysokému obsahu vitalizujících a regeneračních látek, jakými jsou esenciální mastné kyseliny omega 6 a 9. Obsahuje také velké množství přírodního antioxidantu (vitamín E). Olej dále obsahuje aminokyseliny, které podporují tvorbu kolagenu a urychlují tak regeneraci buněk. Opunciový olej zlepšuje strukturu pleti a zanechává ji zářivou a mladistvou.

PANTHENOL: Také nazýván vitamín B5. Používá se v kosmetickém průmyslu do přípravků k uklidnění pokožky. Panthenol je vynikající hydratační činidlo.

PELARGONIUM GRAVEOLENS OIL: éterický olej z Pelargónie vonné, nebo také nazýván Géránium. Pomáhá při hojení rán, k léčbě akné. V aromaterapii se olej z pelargónie používá k léčbě úzkosti, deprese a nespavosti. Je oblíbená u žen díky své růžové vůni a příznivému účinku na menstruaci a menopauzu. Naleznete v kosmetice značky Balm Balm. Produkt: Balzám z pelargonie Balm BalmČistící olej Balm Balm,

PERSEA GRATISSIMA: avokádové máslo, naleznete v kosmetice značky Olivia Natural.

PRUNUS AMYGDALUS DULCIS (SWEET ALMOND) OIL: mandlový olej z rostliny mandloně obecné. Obsahuje vitamíny K a E, je vhodný i pro tu nejcitlivější pokožku. Hýčká, hydratuje a zklidňuje. 

POLYGLYCERYL-5 OLEATE: ester kyseliny olejové, který změkčuje pokožku, funguje také jako emulgátor (umožňuje míchání vody a oleje).

RADISH ROOF FERMENT FILTRATE: Konzervační prostředek vytvořený fermentací  ředkvičky s mikroorganismem Leuconostoc, bakterií z kyseliny mléčné. Malé množství (typicky 0,5%) se používá v kosmetice k ochraně před širokou škálou škodlivých látek, které mohou kontaminovat produkt a změnit jeho účinnost. 

ROSA DAMASCENA FLOWER WATER: hydrolát - voda z růže damašské. Přírodní produkt. Má intenzivní zvlhčující účinek a dělá pleť sametovou. Naleznete ve výrobcích značky  Purity vision.

SODIUM CASTORTE: saponifikovaný ricínový olej. Emulgátor, který pomáhá smíchat vodu s mastnotou a špínou a tím ji lehce odstranit. Naleznete v kosmetice Olivia Natural.

SODIUM COCOATE: saponifikovaný kokosový olej. Syntetizuje se reakcí kokosového oleje s hydroxidem sodným. Saponifikace je proces, který produkuje mýdlo, obvykle z tuků a louhu. Používá se jako základní přísada do výroby mýdla a kosmetiky. Tuto složku najdete ve výrobcích značky PURITY VISION, Olivia Natural.

SODIUM COCOYL GLUTAMATE: povrchově aktivní látka, která čistí kůži a vlasy. Je odvozený z mastných kyselin kokosového oleje, je dobře snášen i lidmi s citlivou kůži, nebo se sklonem k alergii. 

SODIUM HELIATE: saponifikovaný slunečnicový olej. Naleznete v kosmetice značky Olivia Natural.

SODIUM SHEA BUTTERATE: sodná sůl získávaná z bambuckého másla,je to povrchově aktivní látka, která funguje jako emulgátor, který pomáhá smíchat vodu s mastnotou a špínou a tím ji lehce odstranit. 

SODIUM OLIVATE: saponifikovaný olivový olej. Naleznete v kosmetice značky Olivia Natural.

THEOBROMA CACAO (COCOA) BUTTER: kakaové máslo, je přírodní jedlý tuk získaný z kakaových bobů. Má výborné účinky na kůži. Hydratuje, zklidňuje, regeneruje a zmírňuje záněty. Tuto složku najdete ve výrobcích značky PURITY VISION.

TOCOPHEROL: vitamin E

VITIS VINIFERA (GRAPE) SEED OIL: hroznový olej, je získáván z hroznových jadérek. Je to lehký olej, který se dobře vstřebává do pokožky, chrání pokožku před vnějšími vlivy. 

XANTAN: je polysacharid, který se vyrábí pomocí fermentace sacharidů. V kosmetických přípravcích souží jako pojivo, udržuje výrobek pohromadě, prodlužuje také jeho životnost. Zlepšuje vzhled suché nebo poškozené pokožky, snižuje loupání a obnovuje pružnost. Je to přírodní složka.

 

Tento web používá soubory cookie. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s jejich používáním.