BAMBUCKÉ MÁSLO, POKLAD Z AFRIKY

 

 

bambucke

To, co Afričané věděli už po tisíce let, bylo západním kosmetickým průmyslem objeveno pouze před deseti-dvaceti lety. V posledních letech proto výrazně stoupla poptávka po bambuckém másle. Ale proč vlastně?

Bambucké máslo dokáže redukovat vrásky, protože zvlhčuje pokožku a podporuje obnovu buněk. Obsahuje kyselinu skořicovou, která pomáhá chránit pokožku před škodlivými UV paprsky. Používá se mimo jiné na léčení popálenin, na dermatitídu, lupénku i na strie v těhotenství.

Co by vás mohlo zajímat o historii a použití bambuckého másla:

ODKUD POCHÁZÍ           

Bambucké máslo pochází původem z Toga.  V Africe má každá skupina svůj vlastní výraz pro bambucké dřevo a bambucké máslo. Vzhledem k důležitosti kultury bambuckého másla a jeho léčebného využití hraje důležitou roli v centrálním Togu, jako velmi cenný přírodní zdroj v tomto regionu. Bambucké máslo je důležitý jedlý a kosmetický olej a je hluboce zakořeněné v různých rituálních praktikách afrických etnických skupin.

Některé africké kmeny a skupiny používají bambucké máslo před a během svatebního obřadu. Tři měsíce před svatbou začne nevěsta mazat svojí kůži bambuckým máslem, aby ta byla dokonalá. Může použít pouze bambucké máslo vyrobené její matkou nebo jinými ženskými příbuznými. Ženich také používá bambucké máslo k přípravě na svatbu.

V Togu je bambucké máslo úzce spjato s ženskými úkoly. Jeho výroba je téměř výhradně výsledkem jejich týmové a velice únavné práce. Dává jim možnost se setkávat a diskutovat o rodinných záležitostech a navzájem se radit. Poskytuje jim také ekonomickou stabilitu a rovnost uvnitř rodiny. Ze získaných peněz nakupují domácí potřeby, učebnice, nebo potraviny. V Togu tak nejsou ženy závislé pouze na výdělcích svých manželů, a užívají si větší svobody, protože sami vydělávají.

Bambucké máslo tak může ženám poskytnout ekonomickou stabilitu a rovnost uvnitř rodiny. Ze získaných peněz nakupují domácí potřeby, učebnice, potraviny atd. V Togu tak nejsou ženy závislé pouze na výdělcích svých manželů, a užívají si větší svobody, protože sami vydělávají.

ZLATO VAŠÍ KŮŽE           

Bambucké máslo, které je bohaté na cenné živiny, jako jsou nenasycené tuky, životně důležité mastné kyseliny, vitamíny E a D, fytosteroly, provitamin A a allantoin, je jednou z nejlepších přírodních výživných látek nejen pro dospělou pleť, ale také pro citlivou pokožku vašich dětí.

Legenda říká, že krásná egyptská královna Nefertiti, používala bambucké máslo k uchování svojí krásy.

Mezi jeho základní účinky patří – zjemnění pleti, zjemnění vrásek, snížení podráždění kůže a akné. Zvlhčuje, zklidňuje, regeneruje pokožku a má protizánětlivé vlastnosti. Obsahuje vitamin E a beta-karoten, které mají změkčující a regenerační účinek. Je vynikající pro suchou a ekzematickou pokožku.

V současné době komerčně dostupná kosmetika, téměř vždy obsahuje ropný derivát (jako je parafinový olej), ten ucpává póry pokožky a znemožňuje jí dýchat.

Bambucké máslo se naopak vstřebává do pokožky, má dlouhodobý hydratační účinek a stimuluje samoléčení pokožky. Tajemstvím bambuckého másla je to, že jeho složení je velmi podobné složení přírodní emulze, která chrání lidskou pokožku a díky obsahu vitamínu z něj činí téměř dokonalý produkt pro péči o pleť.

 

SHROMÁŽDILI JSME PRO VÁS SPOUSTU DALŠÍCH TYPŮ, JAK BAMBUCKÉ MÁSLO POUŽÍT. VYZKOUŠEJTE JE VŠECHNY!

  1. Hydratace a ochrana před sluncem

Bambucké máslo je také přírodní opalovací krém s faktorem cca, 4-7, který různými způsoby chrání před ultrafialovým paprskem. Bambucké máslo je považováno za jeden z nejlepších produktů pro péči o pleť, zejména v zimě a po opalování. Pokožku mimořádně zvlhčuje, vyživuje a chrání nejen v zimě, ale i v létě.

  1. „Léčivý“ efekt

Bambucké máslo je velmi silná látka pro hojení a regeneraci ran. Je často používán v léčivých přípravcích, protože má protizánětlivé vlastnosti. Používá se po tisíciletí k léčbě ran, ekzémů, pigmentových skvrn, prasklých rtů, celulitidy, tmavých skvrn a snižuje podráždění způsobené lupénkou. Vzhledem k vysokému obsahu vitamínu A účinně podporuje hojení a dezinfekci; zklidňuje alergické kožní reakce.

  1. Proti stárnutí

Bambucké máslo je považováno za jednu z nejlepších přírodních látek proti stárnutí a zvlhčování na světě. Bambucké máslo stimuluje tvorbu kolagenu a zajišťuje, že pokožka zůstává mladistvá. Vitamín A a E v másle činí pokožku pružnou, vyživovanou a zářící a zabraňuje vzniku časných vrásek. Jak je uvedeno výše, bambucké máslo snadno proniká kůží, ale nezanáší póry a má příznivý účinek na suchou pokožku.

  1. Péče o pleť dítěte

Bambucké máslo je skvělý přírodní hydratační krém, který neobsahuje žádné chemikálie, je dokonale čistou složkou a je proto ideální v péči o dítě. Nejen změkčuje pokožku, ale má zvláště dobrý účinek na citlivou pokožku dětí. Může být aplikováno na pokožku dítěte po koupání, nebo můžete bambucké máslo rozpustit přímo ve vodě. Babapopsi mast je proto vynikající, protože snižuje podráždění způsobené plenou a odpuzuje vodu. Zabraňuje zčervenání a svědění citlivé pokožky dítěte.

  1. Zářící rty

Bambucké máslo se snadno vstřebává a extrémně hydratuje a poskytuje pokožce potřebné živiny během chladného a suchého období. Je proto vynikající balzám na rty, protože chrání rty před chladem a suchem a může účinně ošetřovat suché a nafouknuté rty. 

  1. Uklidňuje suchou a podrážděnou pokožku hlavy

Bambucké máslo účinně uklidňuje suchou, svěděnou pokožku hlavy a také uvolňuje lupy. Má protizánětlivý účinek a snadno se vstřebává do pokožky, aniž by za sebou zanechával mastný materiál nebo ucpával póry. Je bohatý na vitamíny A a E, zklidňuje suchou pokožku hlavy, zabraňuje rozštěpení vlasů a konců. Z tohoto důvodu má velmi dobrý účinek na suchou pokožku hlavy, dermatitidu, ekzém a psoriázu.

  1. Péče o vlasy

Díky přítomnosti vitamínů A a E bambucké máslo zvlhčuje vlasy od kořínků až ke konečkům vlasů. Lze jej proto použít jako přírodní kondicionér. Účinně udržuje vlhkost ve vlasech, ale nemastí ani neztvrdne vlasy. Bambucké máslo se široce používá k léčbě kudrnatých vlasů, protože má změkčující účinek. Chemické přípravky pro péči o vlasy, jako jsou curlingové pěny, jsou zodpovědné za dehydrataci vlasů. Bambucké máslo na druhé straně obnovuje správnou hydrataci vlasů. chrání vlasy před škodlivými volnými radikály ve vzduchu a vodě a před povětrnostními vlivy. Bambucké máslo navíc chrání vlasy před poškozením sluncem, které může být způsobeno ultrafialovým zářením, a obnovuje vlasy a chrání před povětrnostním vlivům a slunci. To je způsobeno zejména skutečností, že jakmile je bambucké máslo absorbováno, zakrývá vlasové cibulky, takže bambucké máslo poskytuje ochranu nejen před teplem, ale také před dalšími škodlivými účinky na vlasy. Proto má velmi dobrý účinek na poškozené nebo obarvené vlasy. V neposlední řadě, když je na vlasy naneseno bambucké máslo před plaváním, máslo chrání vlasy před solí a chlorem.

 

Tato úžasná a všestranná složka má téměř nekonečné množství dobrých vlastností v péči o pleť.

Naleznete v našich výrobcích:

krem ruzovy Růžový omlazující krém PURITY VISION

detskeDětské tělové máslo PURITY VISION

babucké másloBambucké máslo PURITY VISION